Over ons

Als jonge beroepsgroep van artsen midden in de maatschappij, werkend met mensen met een verslaving uit alle lagen van de bevolking, hebben wij ons als verslavingsartsen KNMG verenigd in de wetenschappelijke en beroepsvereniging VVGN.

Bestuur

De vereniging wordt bestuurd en vertegenwoordigd door een gekozen bestuur. Het bestuur voert een jaarplan uit, vastgesteld door de leden tijdens de jaarlijkse ALV. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en bestuursleden en vergadert twaalf keer per jaar. De voorzitter en de secretaris coördineren de activiteiten van de vereniging.

Bestuur
VVGN persoon op wolken of water

Bureau

Het bestuur en de commissies worden ondersteund door een secretariaat en een beleidsmedewerker. Het secretariaat, in de persoon van Juliette Frohn zorgt voor zaken als verslaglegging en archivering, maar ook voor ICT-ondersteuning, aanspreekpunt mediapartners en nog veel meer. Beleidsmedewerker Bart Kooiman adviseert over de strategische koers van de vereniging en koppelt ons vakgebied aan beleidsmakers en andere partners. Het VVGN-kantoor bevindt zich in Gebouw ’t Hart in Utrecht.

Bureau
VVGN persoon die met lantaarn naar licht loopt visie

Missie & Visie

In onze missie en visie geven wij als VVGN aan waar de vereniging voor gaat en waar zij voor staat. De missie geeft aan waar we voor staan, zie het als een spiegel voor de vereniging. De visie gaat meer over de toekomst: wat zien wij onszelf als beroepsgroep bereiken, waar gaan we voor? Dat soort zaken kunnen eens in de zoveel jaar worden herijkt, bijvoorbeeld op initiatief van de leden.

Missie & Visie

Geschiedenis: van hobby tot specialisme

In 1985 richtte een aantal verslavingsartsen – een toen nog niet bestaand specialisme – de Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland op, om scholing te verbeteren. Een opleiding tot verslavingsarts was er nog niet. De oprichters waren artsen vanuit diverse medische disciplines, die zich hard maakten voor goede zorg voor mensen met verslavingsproblematiek.

Geschiedenis VVGN
puzzelen aan de toekomst van de VVGN en de verslavingsgeneeskunde

Algemene Ledenvergadering

Jaarlijks vergadert de VVGN tijdens een Algemene Ledenvergadering. De leden stellen dan een jaarplan vast, worden bijgepraat over de financiën en het werk van het bestuur en niet in de laatste plaats ontmoeten zij elkaar dan ook eens buiten de werksetting. Als beroepsgroep met een kleine 200 collega’s verspreid over het land, is dat altijd een welkom moment van ontspanning met vakgenoten.

ALV

Lid worden

Geef je als verslavingsarts KNMG of als aios-verslavingsgeneeskunde op als lid van de Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland, de wetenschappelijke en beroepsvereniging voor en door verslavingsartsen KNMG. Ontmoet collega’s uit het hele land, neem deel aan symposia, spreek je uit over zaken die onze beroepsgroep aangaan en doe actief mee in die mate die bij jou past.

Aanmelden als lid
Haarvaten samenwerking

Partners

De VVGN werkt samen met alle partijen die zich willen inzetten voor mensen met een verslaving. Op beroeps, wetenschappelijk en beleidsniveau. Denk aan collega-beroepsverenigingen, ministeries en vakbondsorganisaties.

Partners VVGN