Stichting RiAM

In 2015 heeft het VVGN-bestuur de Stichting Research in Addiction Medice (RiAM) in het leven geroepen. Het doel van de Stichting RiAM is het bevorderen en financieren van wetenschappelijk onderzoek over verslaving in het algemeen en in de Verslavingsgeneeskunde in het bijzonder. Het fonds werkt als één van de weinige onderzoekfinanciers in Nederland op een laagdrempelige manier, zónder uitgebreide aanvraagprocedure.

Voor wie?

Het fonds van Stichting RiAM is bedoeld voor (verslavings)artsen en aios-verslavingsgeneeskunde die wetenschappelijk onderzoek willen doen in de klinische praktijk.

Wat voor onderzoek?

Via onderstaande button kun je een aanvraag indienen bij Stichting RiAM voor kleinschalige onderzoeksprojecten in de verslavingszorg. Denk aan het schrijven/publiceren van een wetenschappelijk artikel, of het onderzoeken van een bepaalde parameter bij detoxconsulten. Heb je een idee, maar ben je er nog niet helemaal uit hoe of wat, neem dan even contact op.

Direct een aanvraag indienen

Grondslag

De stichting ontvangt een structurele geldelijke bijdrage van de VVGN. Ook kan er worden gedoneerd door leden en anderen die de ontwikkeling van de verslavingsgeneeskunde een warm hart toedragen.

Bestuur

Het bestuur van de Stichting RiAM bestaat uit Michel Wolters (voorzitter), Maarten Belgers (secretaris) en Mary Janssen van Raay (penningmeester). Het bestuur vergadert één keer per jaar, of vaker om op korte termijn aanvragen te beoordelen.

Vragen of hulp nodig met je onderzoeksidee?

Bart Kooiman, beleidsmedewerker VVGN: b.kooiman@vvgn.nl / 030 22 72 701.