JVVG

Aios-leden van de VVGN kunnen zich aansluiten bij de Junior Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde. De JVVG behartigt de belangen van de aios die de opleiding tot verslavingsarts volgen.

JVVG logo vierkant

Aiosvereniging verslavingsartsen in opleiding

Historie 

In 2014 is een start gemaakt met de oprichting van een zelfstandige vereniging door en voor artsen in opleiding tot specialist (aios) verslavingsgeneeskunde. De Nijmeegse opleiding tot verslavingsarts (NOVA) duurt twee jaar en wordt gegeven als onderdeel van de vervolgopleidingen van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc. Aios-verslavingsgeneeskunde zijn in dienst van de SBOH, werkgever van artsen in opleiding, financier en strategisch partner van de opleidingen. In 2021 werd de JVVG na een aantal ‘slapende’ jaren weer nieuw leven ingeblazen.

 

Activiteiten

Eén van de eerste activiteiten van de ‘hernieuwde’ JVVG was – gesteund door VVGN en SBOH – een groepsreis naar het congres van de International Society on Addiction Medicine (ISAM) in Marrakech, Marokko. Maar ook dichter bij huis zet de JVVG zich in zowel op professionele als op sociaal vlak in voor de aios.

In de loop der jaren heeft menig JVVG-bestuurslid de weg naar het VVGN-bestuur gevonden. Dat is natuurlijk geen doel op zich, maar voor ons jonge, bruisende vakgebied wel een hele fijne ontwikkeling.

Website JVVG