Meeloopformulier

Basisartsen, anios of specialisten met interesse in de verslavingsgeneeskunde kunnen een dagje meelopen met een verslavingsarts KNMG. Laat je inspireren.

Wil jij je een beeld vormen van het werk van de Verslavingsarts KNMG? Geneeskundestudenten en jonge artsen worden van harte uitgenodigd om een dagje mee te lopen met een verslavingsarts.

Unieke kennis

De verslavingsarts diagnosticeert en behandelt het ziektebeeld van een verslaving. Zowel de somatiek van verslaving als de psychiatrische aspecten horen bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Hij is expert op het gebied van medicamenteuze ondersteuning van de detoxificatie, het voorkómen van terugval en biedt herstelgerichte zorg. Dus: generalist in de geneeskunde, specialist op het gebied van verslaving.

Welke patiënt?

Patiënten zijn mensen met een gedragsverslaving, zoals een eetverslaving, seksverslaving of gameverslaving. Ook werkt de verslavingsarts met mensen die verslaafd zijn aan middelen, zoals tabak, alcohol of drugs.

Werkplek en positie

Als verslavingsarts kom je bijvoorbeeld te werken in een instelling voor verslavingszorg, in het ziekenhuis of in het gevangeniswezen. Verslavingsartsen werken samen met onder andere psychiaters, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en polikliniekassistenten.

JA! Ik wil een dag meekijken met het werk van een verslavingsarts

Wil je in contact komen met een verslavingsarts om een dagje mee te lopen? Mail dan de Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN) via onderstaand formulier en zij brengen je in contact.

Meeloopformulier