Agenda
Webinar n.t.b. Punten

Webinar PTSS en verslaving

PTSS

Locatie

Tijd

10:00 tot 12:00

Aanmelden

Problematisch middelengebruik en Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) komen vaak voor in de klinische praktijk. In de verslavingszorg heeft 20%-30% van de patiënten een PTSS-diagnose. Volgens de huidige standaard wordt bij deze patiëntengroep eerst het problematische middelengebruik behandeld, gevolgd door traumaverwerking. Er zijn echter aanwijzingen voor een functionele relatie tussen PTSS en middelengebruik. Terugval in middelengebruik blijkt vaak gerelateerd te zijn aan PTSS-symptomen.

Wat weten we over de relatie tussen PTSS en verslaving? Waar dien je op te letten bij cliënten met (vermoedelijk) PTSS en problematisch middelengebruik? Wat zijn behandelmogelijkheden en behandelen we beide tegelijk of ieder probleem één voor één?

Spreker
Sera Lortye. Sera is GZ-psycholoog en promovenda bij Jellinek. Ze is actief binnen de onderzoekslijn ‘Effect van nieuwe behandelmethoden voor verslaving’ van het Amsterdam Institute for Addiction Research (AIAR). Het onderzoeksinstituut van de Academische Werkplaats Verslaving van Arkin/Jellinek.

Doelgroep
Psychiaters, psychologen, verpleegkundig(en) specialisten, verslavingsartsen en anderen met interesse in PTSS en problematisch middelengebruik

Terug naar agenda